Anbefalinger til medlemmer ved indbrud i haven

Hvis du har haft indbrud i din have, er det meget vigtig at:

1: Du ringer til politiet 114 og anmelder det.

2: Du fortæller det til bestyrelsen.

Hvis du opdager en indbrudstyv i haveforeningen – ring da straks til 112.

Vi laver en rapport over de indbrud som bliver anmeldt og sender det ind til kredsen.

Kredsen aflevere det vider til politiet.

mvh

Bestyrelsen

 

Anbefalinger til medlemmer

(Der hvor der ikke står noget med halvfed er det anbefalinger fra Det kriminalpræventive udvalg).

Døre og vinduer Sørg for altid at låse alle døre og vinduer. Sørg for at dine dørkarme og vinduesrammer er svære at brække op. Jo længere tid det tager for indbrudstyven desto mindre risiko for indbrud.

Anbefales af Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og Kriminalpræventive Udvalg i kreds 1(KPU): Skal tage mere end 3 minutter at bryde vindue/dør op

Gardiner Træk gardiner fra og lad skabslåger stå åbne så mulige indbrudstyve kan se at der ikke er noget at stjæle.

Anbefales af DKR og KPU

Tag værdier med hjem eller skjul dem Tag ting som betyder noget for dig og/eller har en vis værdi med hjem om vinteren, dæk dem over (fx græsslåmaskiner) eller gem dem under sengen eller andre steder (fx værktøj, haveredskaber el. lign.). Hvis indbrudstyve finder værdier i et hus, er der en risiko for at de tror at der er værdier i alle huse.

Anbefales af DKR og KPU

Fjern ketchup eller lignende Fjern ketchup, sennep, salt, peber, sukker, mayonnaise, remoulade eller lignende – for at forebygge yderligere hærværk.
Tændstikker og stearinlys Fjern tændstikker og stearinlys. Dette for at forebygge brand.
Havemøbler Fyld alle dine bygninger med havemøbler eller lignende, evt. ovenpå madrasser, så det bliver sværere for indbrudstyve at komme rundt for at stjæle og/eller overnatte.
Lås havelågen Hvis man kun kan komme ind via havelågen (og ikke over eller ved siden af) er det en god ide at sætte en lås i beslaget.
Ring til politiet med det samme, men leg aldrig selv ordensmagt Selv om det ikke altid lykkes politiet til at komme er det en god ide at ringe til dem (114) og bed dem om at komme i forhold til eventuelle dna-spor og/eller fingeraftryk, specielt i forhold til effekter som ikke er dine (rør ikke disse). Fortæl dem hvad der er sket og anmod dem om at komme så hurtigt som muligt. Det er tidligere lykkedes politi at fange gerningsmænd grundet dette.

Hvis politiet ikke kommer, kontakt da bestyrelsen.

Hvis du ser at der er nogen i gang med at lave indbrud, eller hvis du mener vedkommende har til hensigt at begå indbrud (fx har en lygte i hånden inde i haveforeningen), ring da straks til politiet på 112. Forsøg aldrig selv at fange vedkommende.

Selv om politiet ikke kommer – lav alligevel en anmeldelse så det bliver registeret, selv om det ikke lykkedes gerningsmændene at komme ind i dit hus og/eller der ikke er noget der skal anmeldes til forsikringsselskabet.

 

Kontakt altid din bestyrelse, hvis du har haft indbrud og fortæl hvad der er sket og hvad du har gjort

Alarm

 

Kan stresse indbrudstyven og reducere skaderne. Kan supplere den gode mekaniske sikring.

Anbefales af DKR

Reparation efter indbrud med det samme.

 

Det bliver sværere for nye indbrudstyve at begå indbrud og det vil forebygge følgeskader
TV-overvågning og alarm

 

Det bedste er en sikring af døre og vinduer. Der skal helst ikke være nøgler på indersiden af dørene. Tv-overvågning og/eller alarm kan være godt som supplementmen, men aldrig erstatte grundlæggende sikring af bygningerne.
Haveredskaber Lås værktøj og haveredskaber inde så indbrudstyven ikke kan bruge dem til indbrud.

Anbefales af DKR og KPU

Fjern el-propper Fjern el-propper de steder hvor det kan lade sig gøre. Dette vil gøre det sværere for indbrudstyve at finde rundt i bygningerne og evt. overnatte.
Hvis du har indbrud Hvis du opdager at der har været indbrud i dit hus, kontakt straks politiet på telefon og anmod dem om at komme på gerningsstedet for at lede efter dna-spor og/eller fingeraftryk. Gå rundt i haveforeningen for at se om der er andre der har været udsat for indbrud. Ring herefter til bestyrelsen og fortæl om indbruddene. Denne anbefales hurtigst muligt at skrive til de øvrige medlemmer (og muligvis også andre haveforeninger i nærheden) om indbruddene.

Anbefales af DKR og KPU

Ferie Hvis du holder ferie i haveåbningsperioden – spørg da naboer eller andre om de vil holde øje med dit hus. Lad trillebør og haveredskaber stå fremme, så indbrudstyven tror at der bor nogen.
Bed venner og familie om at gå forbi haveforeningen hvis de alligevel skal den vej forbi Det er en god ide at anmode venner og familie om at gå forbi haveforeningen – og kigge ind i haveforeningen – hvis de alligevel skal den vej.
Ekstranøgler Lad være med at have ekstranøgler liggende ved kolonihavehuset. Indbrudstyven har god tid til at finde den.

Anbefales af DKR og KPU

Fotografer dine ting Fotografer dine ting, så det bliver lettere at finde ud af hvad der er stjålet, hvis der har været indbrud.

Anbefales af DKR og KPU

Skriv en kommentar